Lådbilsfabriken

Idén att bygga och sälja lådbilar fick Simon Johansson för över 15 år sedan. 2009 var den första modellen klar för försäljning och sedan dess har Lådbilsfabriken levererat hundratals lådbilsbyggsatser till barn i hela Sverige. 

Lådbilsfabriken låg tidigare i Österbymo, men inryms sedan 2018 i Simon Promotions lokaler på Förrådsgatan 1 i Vimmerby, granne med Astrid Lindgrens värld.
– I grunden är vi ett eventbolag, men vi har andra verksamheter också varav Lådbilsfabriken är en. Förutom försäljning av lådbilar har vi hjälpt kunder i alla möjliga branscher, och i olika sammanhang, att genomföra populära lådbilsrace. Några har satsat på fartfylld racing för vuxna medan andra har valt den något lugnare familjevarianten med barnen i centrum. Lådbilen är verkligen leksaken som aldrig går ur tiden, säger Simon Johansson och fortsätter: – Tanken är att en lådbil från oss ska bli ett familjeprojekt där vuxna och barn bygger och utformar sin lådbil tillsammans. Vi tror att det kan inspirera många att försöka bygga den coolaste lådbilen till lådbilstävlingar och bli racingkung hemma i kvarteret. Även att tävla blir ett familje- eller kompisprojekt eftersom vår lådbil bygger på Putta På-principen – barnen kör och föräldrarna, syskonen eller kompisarna puttar på. 

Lådbilsfabriken har inte bara privatpersoner som kunder. Många kommuner har köpt in lådbilar, främst till sina förskole- och fritidsverksamheter. – Västerås har under de senaste åren satsat stor på ett samarbete med Lådbilsfabriken, men även kommuner som exempelvis Hammarö, Staffanstorp och Hällerfors är kunder hos oss. Med CE-märkta och vidareutvecklade LB3 PP når ut till ännu fler kommuner samtidigt som vi fortsätter med försäljning till privatkunder, och med vårt populära och uppskattade koncept Lådbilsrace, säger Johansson.