Lådbilsfabriken.se

Lådbilsrace som familjeaktivitet

Lådbilsrace är en uppskattad och rolig familjeaktivitet där barnen sätts i centrum. En perfekt aktivitet för att skapa uppmärksamhet intill din butik, på mässan eller under festivalen. Bara fantasin sätter gränser för tävlingar och utlottningar i samband med ett lådbilsrace.

Alla barn som besöker aktiviteten är välkomna att delta i lådbilaracet. Tävlingen går ut på att deltagarna, med hjälp av en förälder som ”puttar” lådbilen, kör två varv runt banan med så jämna varvtider som möjligt. Oftast sker någon form av premiering av de bästa prestationerna. Alla deltagare får dessutom Lådbilskörkort.

Lådbilsrace kan genomföras både utomhus och inomhus. Banan anpassas enkelt efter tidsplan och tillgänglig plats. Vid stort intresse kan två parallella banor byggas upp. Alternativet kan vara att ha två olika banor med varierande svårighetsgrad. Vi har bland annat genomfört lådbilsrace inne i bilhallar, gallerior, på parkeringsplatser och torg.

Banan byggs upp med koner, avskärmningsband, stort depåtält med målsarg och resultattavla – allt för en härlig inramning.

Lådbilarna är byggda för barn upp till 12 år och är mycket lättstyrda. Alla bilar är utrustade med pedalbroms och kullagrade hjul. Det finns sex stycken bilar i tre olika modeller: Roadster, Pickup och Formel1.

Tävlingar och utlottningar vid lådbilsrace

Körkort

Körkortet som delas ut till alla deltagare kan användas för att generera mervärde. Exempelvis kan körkortet innehålla ett rabatterbjudande eller att man i specifik butik kan byta det mot en vara. Alla körkort är numrerade vilket möjliggör utlottning av priser till deltagarna i ett lådbilsrace.

Produkter

Möjligheten att skicka med alla som deltar i aktiviteten information eller produkter finns. En kasse med erbjudande och/eller produkter vet vi är ett mycket uppskattat inslag.

Tema

Lådbilsrace kan byggas upp runt ett tema, exempelvis rally, melodifestival eller en produkt. Bilar, banan och depåtält byggs upp och profileras utefter det aktuella temat.
Exempelvis kan en lokal bilhandlare få alla lådbilar profilerade med det märke företaget representerar. Körkortet som delas ut är då i två delar. Ena delen går till föraren, den andra får föräldern som puttar. Detta ger möjligheten att ge familjen en premie efter att de provkört en ny bil.
Profilering

Samtliga bilar, personal och banan kan profileras med reklam för varumärken. Varje lådbil kan få en egen profilering. En speciell butik kan marknadsföra sig själv eller en produkt.
På samma sätt kan personalens kläder och banan utnyttjas för exponering. Detta genererar inte bara en häftig och rolig aktivitet utan också mycket god exponering för valt budskap.

Vi är ett handlingskraftigt företag och är vana vid att hitta på idéer och lösa problem. Om du ser lådbilsrace som en del i ett större projekt så finns alla möjligheter att utveckla dina idéer vidare.

För mer information och offertförfrågan vänligen kontakta oss via mail eller telefon.

Lådbilsfabriken.se nere i helsingborg för en familjedag med våra lådbilar.